toggle navigation
Home
De kwaliteit
Superieure kwaliteit
Laag vetgehalte
Het product
Bereiding
Recepten
Braadtips
Duurzaam
NL
NL
FR
Recepten
paardenvlees op zijn best
< overzicht recepten
Brusselse paardenbolo
Brusselse paardenbolo
Ingrediënten (4 p.)
paardengehakt
tomatenpulp van hoge kwaliteit (100% verse tomaten)
wortel
knoflook
selderij
sjalotten of uien
tijm
kaas naar keuze: emmenthal of Orval
olijfolie
zout en peper
Bereiding
Snijd de knoflook, ui, sjalot, selderij en wortel zeer fijn.
Bak in een grote braadpan met een beetje olijfolie op matig vuur gedurende 5 minuten.
Voeg het paardengehakt toe. Bak, al brokkelend, tot het zijn kleur verliest.
Voeg de tomatenpulp en de tijm toe.
Laat de saus op laag vuur 2 uur sudderen, onafgedekt, onder regelmatig roeren.
Voeg zout en peper toe (een beetje suiker als het te zuur is...)
Serveren met geraspte kaas, emmenthal of Orval