Recepten
paardenvlees op zijn best
Brusselse paardenbolo
Brusselse paardenbolo
Ingrediënten (4 p.)
  • paardengehakt
  • tomatenpulp van hoge kwaliteit (100% verse tomaten)
  • wortel
  • knoflook
  • selderij
  • sjalotten of uien
  • tijm
  • kaas naar keuze: emmenthal of Orval
  • olijfolie
  • zout en peper
Bereiding
  • Snijd de knoflook, ui, sjalot, selderij en wortel zeer fijn.
  • Bak in een grote braadpan met een beetje olijfolie op matig vuur gedurende 5 minuten.
  • Voeg het paardengehakt toe. Bak, al brokkelend, tot het zijn kleur verliest.
  • Voeg de tomatenpulp en de tijm toe.
  • Laat de saus op laag vuur 2 uur sudderen, onafgedekt, onder regelmatig roeren.
  • Voeg zout en peper toe (een beetje suiker als het te zuur is...)
  • Serveren met geraspte kaas, emmenthal of Orval