Recepten
paardenvlees op zijn best
Entrecôte of côte à l’os van paard
Entrecôte of côte à l’os van paard
Ingrediënten (4 p.)
  • 4 mooie entrecôtes of côte à l'os
  • hoeveboter
  • fleur de sel
  • zwarte peper
  • 2 sucrines
  • 1 ei voor de mayonaise
  • 2 hardgekookte eieren
  • arachideolie voor de mayonaise
  • mosterd voor de mayonaise
Bereiding
  • Zout je steak met fleur de sel en gemalen peper aan elke kant 10 minuten voor het koken
  • Verhit wat goede boerenboter in een koperen pan en laat deze bruin worden
  • Leg de biefstuk of ribstuk op het bot en braad 4 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.
  • Laat nog 30 seconden aan elke kant braden op hoog vuur om het bruin te krijgen.
  • Haal het vlees van het bot en snijd de rest in plakjes.
  • Blus af met twee lepels water en emulgeer het sap.
  • Lekker met goede zelfgebakken bintjes en een sucrinesalade met hardgekookte eieren en zelfgemaakte mayonaise.