Recepten
paardenvlees op zijn best
Tataki van paard met kruiden
Tataki van paard met kruiden
Ingrediënten (4 p.)
  • 300 g paardenvlees
  • 1 bosje kervel
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 2 takjes dragon
  • 1 teentje knoflook, geblancheerd
  • 1 stengel jonge ui
  • q. s. piment d'Espelette
  • olijfolie
Bereiding
  • Kruid de onglet met zout en laat hem 20 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Verhit een koekenpan of grill tot een hoge temperatuur.
  • Bak de onglet kort aan alle kanten bruin.
  • Laat het vlees rusten op een rooster.
  • Meng ondertussen alle kruiden, knoflook en ui in een blender of, bij gebrek daaraan, met een mes.
  • Let erop dat de kruiden een bepaalde textuur behouden en dat u ze niet te fijn mengt.
  • Meng vervolgens het gehakt met de olijfolie en breng het op smaak.