Recepten
paardenvlees op zijn best
Tartare aller retour
Tartare aller retour
Ingrediënten (4 p.)
  • 400 g paardentartaar
  • 2 eierdooiers
  • 1 el mosterd
  • 1/2 bosje rucola
  • pijnboompitten
  • parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • 4 zongedroogde tomaten, in blokjes gesneden
  • 4 augurkjes in blokjes
  • olijfolie
Bereiding
  • Maal het vlees fijn of snij het met de hand in fijne brunoise.
  • Voeg eierdooiers, mosterd, pijnboompitten, parmezaan, geraspte rucola, tomaten en augurken en olijfolie toe.
  • Meng tot een gladde massa.
  • Breng op smaak met zout en peper en verdeel zodat elke persoon 2 porties heeft.
  • Eén portie wordt koud geserveerd
  • Bak de tweede kort aan beide kanten in een hete pan met olijfolie.
Om het bord aan te kleden
  • licht gegrilde julienned lente-uitjes
  • Augurkenmayonaise: 2 eierdooiers, 2 el mosterd, 1 dl arachideolie, 2 el augurken en 1/2 tl kurkuma. Door de mayonaise mengen
  • 1 sucrine: 1/2 gegrild of a la plancha, 1/2 rauw met vinaigrette.
  • 8 kerstomaatjes in een pan met olijfolie, knoflook, suiker, paprikapoeder en tijm
  • 1 fijn gesneden radijs gemarineerd in sushi azijn met suiker en peper
  • 1 jonge wortel, dun gesneden en gezouten, gemarineerd in sushiazijn, suiker en sojasaus