Recepten
paardenvlees op zijn best
Cavallo Anguilla
Cavallo Anguilla
Ingrediënten
  • 1 paardenfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 250 g bruine bouillon
Bereiding
  • Zout het vlees royaal en braad het in een hete pan met olie. Bak het vlees aan alle kanten bruin en voeg de kruiden toe.
  • Op een bakplaat leggen en in de oven op 190 °C -/+ 10 minuten bakken, afhankelijk van de grootte van het vlees.
  • Blus de pan af met bruine bouillon en laat inkoken om het sap voor de mayonaise te verkrijgen.
  • Bewaar het vlees op een koele plaats en snijd het vervolgens op 3 mm in plakjes.
  • Garneer het bord ter afwerking met 2 mooie caprons, rucola en een drupje olijfolie.
Ingrediënten voor de mayonaise
  • 220 g basismayonaise
  • 125 g tonijn in olie
  • 25 g ansjovis in olie
  • 120 g braadvocht
  • 75 g water
  • 35 g gerookte paling
  • 50 g kappertjes
  • q. s. citroen
Bereiding
  • Meng de ingrediënten in een blender.
  • Pas de consistentie aan met een scheutje water, en breng op smaak met citroensap, zout en peper.