Recepten
paardenvlees op zijn best
Côte à l’os in zoutkorst
Côte à l’os in zoutkorst
Ingrediënten
  • 1 côte à l’os
  • 4 tot 8 eiwitten
  • peper
  • 1 kg grof zout
  • Truffel
Bereiding
  • Bereid de zoutkorst voor. Doe het eiwit en het zout in een grote kom en meng met de hand. Voeg naar behoefte geplette jeneverbessen, laurierblaadjes, korianderbolletjes en diverse kruiden (tijm, rozemarijn) aan het mengsel toe om het extra smaak te geven.
  • Bak het vlees even aan in olijfolie. Laat het afkoelen. Wrijf het vlees vervolgens in met knoflook en zwarte pepervlokken.
  • Verdeel wat van het gezouten mengsel over een bakplaat. Leg het kotelet op de bakplaat. Bedek het vlees met het mengsel.
  • Bak in de oven op 200°C (heteluchtoven). De bereidingstijd varieert naargelang de dikte van het ribstuk met been (gebruik eventueel een temperatuursonde), maar het vlees moet 2 tot 3 minuten per 100 g worden gebakken, gevolgd door 10 minuten rust.
  • Wanneer het gaar is, de korst afbreken en serveren met een groene salade of rucola met parmezaan en een pan aardappelen.